Sportief

Winning takes talent, to repeat takes character. (John Wooden)

Voor het aantrekken van nieuwe spelers werken wij uitsluitend via ons uitgebreid scouting netwerk. Onze medewerkers wonen wekelijks op anonieme basis heel wat wedstrijden bij. Een speler die beantwoordt aan het profiel dat wij zoeken, wordt meermaals door onze jeugdscouts bekeken alvorens we hem aanspreken en uitnodigen voor onze talentdagen en/of kennismakingstraining. Vanzelfsprekend respecteren wij hierbij de geldende regelgeving en afspraken tussen clubs aangesloten bij de K.B.V.B.

Onze scouts hebben niet alleen oog voor de individuele technische en fysieke kwaliteiten van een potentiële STVV-er, maar focussen ook op zijn ingesteldheid en enthousiasme. Zowel de mentale drive en motivatie als een gezonde team spirit zijn belangrijke onderdelen van het totaalplaatje dat we zoeken in een speler. 

Belanrijke info: wij ontvangen heel wat spontane aanvragen van jeugdspelers en/of hun ouders, hetzij via email hetzij via andere kanalen, om te komen testen bij STVV. Gezien het grote aantal aanvragen beantwoorden wij deze standaard niet. Wij vertrouwen erop dat onze ervaren jeugdscouts elk voetbaltalent op het spoor zullen komen en zullen opvolgen.